Info om de udvalgte forfattere, fortællere og musikere, du kan møde på Kær-Litt

Maria Helleberg

Maria Helleberg

Maria Helleberg kaldes også den historiske romans dronning og hun har da også en imponerende udgivelsesliste på mere end 80 titler.
Maria Helleberg debuterede som forfatter med den historiske roman “Seersken” i 1986 og har siden udgivet over 80 bøger, bl.a. samtidsromaner, biografier, rejsebøger, børne- og ungdomsbøger.
Hun har siden debuten vundet både kritikernes anerkendelse og et stort publikum for sine indlevende fortællinger om nogle af danmarkshistoriens mest utrolige skæbner, fantastiske kærlighedshistorier og dramatiske begivenheder.

Vigga Bro

 

 Vigga Bro

Vigga Bro kan både kalde sig historiefortæller, skuespillerinde og instruktør. Hun er kendt fra utallige film og historiefortællinger. Mange af de mindre gæster vil nok især genkende hende fra julekalendere i TV. Vigga er en oplevelse for sig, og hun er kendt for at sige:

Det er lagringen det kommer an på. Det er med historier – som med vin – som med mennesker: Har man lagret godt er det ok at blive gammel.

Glæd dig til at høre, hvilke historier Vigga har lagret godt for dig om kærlighed.

 

Anna Grue 

Anna Grue

Anna Grue slog sit navn fast som forfatter til detektivserien med Dan Sommerdahl, men har de seneste år begejstret læsere og anmeldere med “De voksnes rækker” og “Italiensvej”. Glæd dig til at møde forfatteren, der finder sin inspiration i hverdagen.

Jeg er slem til at lytte til andres samtaler og kan ligefrem finde på at tage noter, hvis folk står og siger noget helt hårrejsende eller bare har en god formulering.

Hvem ved, måske overhører Anna Grue dig sige noget på festivalen, som hun kan bruge i sin næste bog!

 

Jacob Skyggebjerg

Jacob Skyggebjerg

Jacob Skyggebjerg debuterede i 2013 med den autofiktive “Vor tids helt” med et billede af forfatteren selv på bogens forside. Siden er han udkommet med samtidssatiren “Hvad mener du med vi” i 2015, og hans nyeste “Jalousi” fra 2017 handler om kærlighed, jalousi og misbrug. Han har været nomineret til flere litterære priser og har fået gode anmeldelser i pressen. Han har bl.a. gået på Vestjyllands Højskole, hvor han blev inspireret til at skrive.
Jacob kan også opleves som undergrundsrapper under pseudonymet Skygg, hvor han har bevæget sig rundt i det københavnske hip-hop-miljø.

 

Dorte Holm

Dorte Holm

Dorte Holm er netop ved at udgive sin femte roman, Frierier. Den handler om at række ud og er del af en større storbyfortælling, hvor hovedpersonerne kæmper med at finde ud af, hvad kærlighed er for en størrelse, og hvordan de finder sig til rette i de fællesskaber, vi alle har brug for.
Forud for Frierier udkom romanerne Flokdyr og Ideen om os, som også handler om livet i storbyen og en verden, hvor familiemønstre er i opbrud, og grænserne mellem venner og familie er flydende.
Dorte Holms første to romaner I spænd (2004) og I tvivl (2005) handler om at være ung kvinde på randen af et nyt årtusind, og uden at være selvbiografiske trækker begge romaner på de erfaringer, hun gjorde sig som nyuddannet og nybagt mor, da hun skulle have livet til at gå op med små børn og arbejde.

Kristina Nya Glaffey

Kristina Nya Glaffey

Kristina Nya Glaffey er bl.a. kendt for bøgerne ”Mor og busser” og “Mor og Busser skal skilles”. Kristina skriver om livet som det ser ud for lesbiske, der gerne vil have en familie til at fungere. Hunskriver om krakeleret familieliv gennem et barns øjne, homoseksualitet og meget andet.
I romanen ”Padder og krybdyr” fra 2012 ironiserer den kvindelige hovedperson over fertilitetsindustrien.
Hun har også udgivet novellesamlingen: ”Lykkejægere”, der handler om forskellige – kendte og ukendte – personer.
Kristina Nya Glaffey er uddannet fra Forfatterskolen i 2005 og medredaktør på tidsskriftet: ”Banana split”.

 

Nicole Boyle Rødtnes

Nicole Boyle Rødtnes og Bjarke Schjødt Larsen

Bjarke Schødt Larsen

Børne-og ungdoms-forfatterne Nicole Boyle Rødtnes og Bjarke Schjødt Larsen skriver børne-og ungdoms-bøger.

Nicole er mest kendt for sine fantasybøger og Bjarke for sine gys og superhelte. På Kær-Litt vil de samtale om kærlighed og sygdom.

 

 

Sofia Fritzson – afbud

Sofia Fritzson

Svenske Sofia Fritzson har skrevet den skønne kærlighedsroman: Når drømmen bliver til virkelighed. Det er en bog med romantik, drømme og kærlighed, og den er første del i serien: Søstrene og kærligheden. Anden del udkom på svensk i september 2017.
Derudover har hun skrevet noveller og en romantisk fantasy-serie, der dog (endnu) ikke er oversat til dansk.
Sofia Fritzson bor i Örby i Sverige og har vundet forskellige skrivekonkurrencer. Glæd dig til at møde en af nordens nye navne indenfor romantik og kærlighed.

 

 

Karin Heurlin Lange

Karin Heurlin Lange

Karin Heurlin Lange er journalist på ugebladet Ude og Hjemme, hvor hun primært fortæller almindelige menneskers historier.
Hun er også kendt for sine tidligere klummer – og har udgivet en række bøger; både selv, hvor hun deler åbent ud om sit eget liv, og som skribent-og medforfatter for andre, der gerne vil fortælle om deres liv.
Kærligheden vil også være et omdrejningspunktet, når Karin går på scenen til Kær-Litt-festivalen.

 

 

 

Anne-Grethe Bjarup Riis

Anne-Grethe Bjarup Riis

Anne-Grethe Bjarup Riis har bl.a. skrevet romanerne om den småneurotiske tandlæge Helene Sandholm, hvor den første er ”Send mere sex” fra 2009. Bøgerne er skrevet i et humoristisk bog for den moderne kvinde. Herudover kender vi hende som skuespiller og instruktør fra både film-og teaterverdenen.

 

 

 

Jørgen Munck Rasmussen

Jørgen Munck Rasmussen

Jørgen er forfatter og lærer. Han er født i 1949, har kone, tre børn og bor på Møn. Jørgen Munck Rasmussen har sideløbende med lærerjobbet skrevet bøger og skuespil. En del af bøgerne er historiske. Især det antikke Rom og middelalderen har hans interesse. Jørgen har desuden skrevet mange debatindlæg, læserbreve og kronikker. Blandt kronikkerne kan nævnes „Børn er livets mening“ – „Den lille terrorist“ og „Der var så dejligt ude på landet.“

 

 

Anne-Marie Vedsø Olesen

Anne-Marie Vedsø Olesen

Anne-Marie er skønlitterær forfatter og uddannet læge fra Københavns Universitet. Hun debuterede med den prisbelønnede middelalderroman Salernos sol i 2000 og har siden udgivet en række bøger med stærke, kvindelige hovedpersoner. Derudover har Anne-Marie Vedsø Olesen også skrevet Gudestorm-trilogien om den egyptiske kaosgud Seth, der består af romanerne “Djævlens kvint”, “Tredje Ikaros” og “Gudernes tusmørke”. Hendes forfatterskab strækker sig over flere genrer såsom historiske romaner, fantasy, spænding og gotik. Vedsø Olesen har en tydelig passion for musik, teater og opera, der ofte spiller figurerer i hendes fortællinger. Anne-Marie vil fortælle om sin seneste roman, Lucie.

 

Christian Graugaard

Christian Graugaard er læge, forfatter og universitetsprofessor i sexologi. Han var 2003-13 formand for Sex & Samfund og er især optaget af kroppens, kønnets og seksualitetens sundhed og kultur. Graugaard debuterede som lyriker i 1980’erne og har siden udgivet skønlitterære tekster i både bog- og tidsskriftsform. I 2017 udkom ”I skønneste uorden. Tekster 1985-2017”, og den 4. maj 2018 vender han tilbage til lyrikken med digtsamlingen ”Rejsende i hjemve”. Graugaard har siden 1996 været litteraturanmelder og kulturskribent på dagbladet Politiken.

 

Anne Marie Pahuus

Anne Marie Pahuus

Forfatteren, Anne Marie Pahuus, som er filosof og prodekan ved Aarhus Universitet, har i løbet af sin forskerkarriere  prioriteret undervisning og formidling af filosofien højt. Hun kan derfor mødes som foredragsholder på Folkeuniversitetet eller i interviews i dagspressen, og hendes bidrag til bogserien Tænkepauser (Kærlighed) har solgt i seriens største oplag. I anledning af Reformationsjubilæet har Aarhus Universitetsforlag udgivet bogen 95 nye teser, hvor Anne Marie Pahuus er medredaktør og forfatter i samarbejde med sognepræst i Aarhus Domkirke Henrik Grøndal Lund, og hvor i alt 30 forskere og politikere præsenterer teser til fremtiden om alt fra Europa og klima til kunst og Gud.

 

Vitha Weitemeyer

Vitha Weitemeyer

Vitha har studeret astronomi, filosofi og psykologi, er autoriseret psykolog og har arbejdet professionelt med kærlighedsafhængighed siden 2003. Weitemeyer er optaget af at belyse de dynamikker, der gør sig gældende i tvangsmæssige relationer. Hendes psykoterapeutiske metode bygger blandt andet på Imago-relationsteori, og hun har gennemført flere hundrede terapiforløb med klienter, der igen og igen oplever, at passionerede parforhold udvikler sig til rene mareridt af gensidigt nedbrydende adfærd. I bogen “Forelsket i en drøm – når kærlighed bliver til besættelse”, som udkom i 2015, fortæller hun lidt af sin egen historie om at være besat af et problemfyldt og farligt kærlighedsforhold

Laura Ringo

Laura Ringo er født i 1990 og debuterede som forfatter i 2017 med ungdomsromanen Cremasterrefleksen om den unge Karla, der flytter hjemmefra for at læse til journalist. Romanen blev omtalt som ”En litterær orgasme” af Dagbladenes Bureau og blev godt modtaget af anmelderne. Ringo er vokset op på et nedlagt landbrug på Falster og blev student fra Nykøbing Katedralskole i 2010. Siden har hun læst dansk på Københavns Universitet og litteraturhistorie på Aarhus Universitet og har gået på skrivelinjen på Testrup Højskole. Hun skriver sine bøger i sengen, selvom hun har et skrivebord, og hun bor på 4. sal på Amager. Ringo er optaget af det sjove og det skæve i litteraturen, og derfor skriver hun tit om karakterer, der ryger hash.

 

Susan Ørum

Susan Ørum

Susan Ørum er historiefortæller, foredrags & workshopholder. Hun arbejder med konceptet ”En Anden Historie”. Susan Ørum tilhører genremæssigt rækken af moderne historiefortællere, der fortæller autentiske og personlige historier. Susan har forvandlet sit eget turbulente liv – fra plørehul til solstrålehistorie – og det fortæller hun råt for usødet om, så publikum både griner og græder eller bliver helt stille over alle Sussefigurens skæve forsøg på at navigere i tilværelsen. Det gælder ikke mindst ”det der med kærligheden”. Susan Ørum har fortalt sine historier på både små og store scener som f.eks.: Bestteller, Story In fortællefestival, Lystløgner, Cafe Retro, Operaen Christiania, Nørrebro teater, Teater Play, Huset Kbh. og Nørre Vosborg fortællefestival. Susan er født i 1965 og uddannet cand.comm. fra Roskilde universitet.

 

Anne Thorogood

Anne Thorogood

Anne Thorogood har i mange år leveret romaner og noveller til danske ugeblade. Hun elsker at skrive om det romantiske og ofte udfordrende møde mellem to mennesker, der forelsker sig i hinanden. I januar 2018 debuterede hun med kærlighedsromanen ”Hvis jeg falder” – en romantisk Originals føljeton, som er udkommet som e-bog og lydbog på streamingtjenesterne Mofibo og Storytel. Hun arbejder desuden som kirketjener i  Kolding og har i en årrække boet i England og New Zealand sammen med sin mand, der er englænder. Sammen har de tre børn.

 

 

Sandra Schwartz

Sandra Schwartz’ skriveworkshop

Tænder du på kærlighed og elsker du at skrive? Så mød op til Kær-Litts tre-timers skriveworkshop med kærligheden i centrum. Sammen med Sandra Schwartz skal du undersøge kærlighedens mange udtryk. Den kan være romantisk, platonisk, erotisk og narcissistisk, og den kan være smuk, grim, ny, gammel, tabt eller vundet. Kort sagt, vi skal skrive fra hjertet til hjertet, så kom og vær med!

Kl. 10-13 på 1. sal søndag d. 6.5.

 

 

 

 

 

Sara Skaarup

Sara Skaarup

Sara Skaarup, 1974, er sexolog, journalist og forfatter. Hun har skrevet både skøn- og faglitteratur, blandt sidstnævnte håndbogen ”Kærlighedskontrakten”, der handler om at skabe og leve i et åbent forhold. Forfatteren blander sig gerne i den offentlige debat og deler blandt andet sine perspektiver på køn, krop og kærlighed i Politiken og en ugentlig klumme i Femina. Sara Skaarup modtager også klienter til rådgivende samtaler om sex- og samliv.

 

 

 

 

 

Ole Clifford

Ole clifford

Inden Ole Clifford blev kendt for sine gennemresearchede spændingsromaner, debuterede han med romanen, ’De Elskende i Toscana’. ”En storslået hyldest til kærligheden”, skrev anmelderne. I efterfølgeren, ’Gensyn i Provence’, der blev månedens bog i en af de store bogklubber, beskriver han ikke blot den erotiske dimension, men behandler samtidigt ’tabet’ – det, at have oplevet den glødende kærlighed og mistet den ved et af skæbnens luner. Ole Clifford har skrevet 11 romaner, yderligere to er på vej i 2018/19. I dem alle – også i de efterfølgende spændingsromaner – indgår parforholdet og kærligheden som centrale omdrejningspunkter … ”For sådan er det jo i det virkelige liv,” siger Ole Clifford og fortsætter: ”Kærligheden er hovedbudskabet i livet … vi gør bedst i at handle derefter.”

 

Jeppe Madsen

Jeppe Madsen

Jeppe Madsen er født i 1988, bosat i København og uddannet cand.soc. fra Roskilde Universitet. Sidste sommer udkom hans tredje digtsamling ”Under hjertet er der en fælde” på forlaget Vild Maskine. Jeppe Madsens digte er karakteriseret ved stor billedrigdom og humor. Tekstuniverset er sprudlende fabulerende. Hele surrealistiske billedverdner vokser frem fra hverdagssituationer. ”Under hjertet er der en fælde” er klassiske kærlighedsdigte, men på en absolut forfriskende ny måde.

 

 

 

 

 

Marianne Christensen og Niss Stricker

Marianne Christensen & Niss Stricker

“Når eventyret er slut” er titlen på den forestilling, som de to erfarne historiefortællere har rejst rundt med i et par år. Niss Stricker spiller på keltisk harpe til fortællingerne, der stammer fra hele verden.
På Kær-Litt vil de fortælle uddrag af 1001 nats eventyr.
Niss Stricker er desuden en anmelderrost oversætter fra fransk, og Marianne Christensen er kendt for at være en meget nærværende og spændende fortæller med et stort repertoire.

 

 

 

Michael Enggaard

 

Michael Enggaard

Michael Enggaard (født 1971) debuterede som romanforfatter i 2017 med “Svækling”, en historie fra Vesterbro om autolakereren Frank og hjemmesygeplejersken Ellen.
Romanen er foreløbig solgt til udgivelse i Frankrig, Sverige og Tjekkiet.
Til daglig arbejder han som journalist på Jyllands-Postens kulturredaktion med film som stofområde.
I 2010 udgav han biografien “Kessler” i samarbejde med fotograf Thomas Sjørup.
Han er opvokset i Hvidovre og i Frederikshavn og i dag bosiddende på Vesterbro i København med sin kone og tre børn.

 

 

 

Frank Egholm

Frank Egholm

 

Født 1950. Uddannet lærer og cand.mag. Har undervist, skrevet artikler og bøger i allehånde sammenhænge. Medlem af bestyrelsen i Dansk Forfatterforening, formand for de faglitterære forfattere og medlem af StORDstrømmen. Har skrevet om kærligheden i en serie med ti bøger om danske forfattere som unge. Om deres stormende forelskelser, og hvordan de hulker, skriger eller udlever deres sorg over deres forsmåede sjæle, eller jubler af fryd, når den udvalgte elsker tilbage. Har i hver sin bog fået åbnet ind til min besværlige kærlighed til min mor og min far. Har i tre bøger om krimiens strukturer og forløb beskrevet, hvorfor krimien bandlyser kærligheden. Mine bøger handler om den altfavnende, men besværlige kærlighed.

 

Kasper Sørensen

Kasper Sørensen

Kasper Sørensen er en moderne fortæller med historier, der passer til det samfund, der omgiver os. Han har fortalt historier siden 1997, har været med til at grundlægge BestTellers, fast fortællescene i København. Han er kunstnerisk leder på Words-festivalen og har opfundet fortælleformer, såsom det intensive’ Stories in the Dark’ og det hårdtslående ’Story-fight-Night’.
På Fuglsang fortæller Kasper Sørensen historier om skønne kvinder og de problemer, der følger med, når Kær-Litt og Kasper fletter fingre udi kærlighedsfortællinger.

 

 

 

 

Lene Julskov Krøyer List

Lene Julskov Krøyer List

Lene Julskov Krøyer List, født 1968, har som lyriker bidraget en del til tidsskrifter, ligesom hun har medvirket i antologier som Her er DK, der udkom sidste år på Brøndums Forlag, og den aktuelle Poesibogen – bare en kladde.
Lene er kendt fra poesi-scenerne for såvel sin inderlige lyrik som for sin skarpe tunge i de mere etiske digte.
I 2017 debuterede hun med digtsamlingen Filigran & Skeletter, som hun vil læse fra. Et værk, som i et billedmættet, sanseligt og meget personligt sprog ikke blot fortæller om kærlighedens svimlende opture, men også de stunder, hvor glansbilledidyllen krakelerer.

 

 

Carolyn Alexandra Ipsen

Carolyn Alexandra Ipsen

Carolyn Alexandra Ipsen er komponist og tekstforfatter og har skrevet og komponeret sange i en årrække. Det begyndte som drømme, hvor hun hørte tekster og melodier. Hun optog dem ofte midt om natten på sin smartphone, hvorefter hun satte mig ned efterfølgende dag og færdiggjorde sangene. Det er efterhånden blevet til mange sange og en cd- og ep-udgivelse, hvor hun selv synger. Hunskriver endvidere sangtekster til Krishna Black Eagle, en kunstner, der er tilknyttet Warner og Sony Music I Argentina. Alle Carolyn Alexandra Ipsens tekster er skrevet på engelsk, som er hendes modersmål, idet hun er født og har tilbragt sin barndom i USA.

 

 

 

René Birger Jensen

René Birger Jensen

René Birger Jensen spiller akustisk guitar og mundharpe. Carolyn og René påbegyndte deres samarbejde i foråret, 2017. René er en stor fan af Leonard Cohen og optræder både med Leonard Cohen sange og blues. René komponerer endvidere selv musik og har optrådt i adskillige år alene og sammen med andre kunstnere.
René Birger Jensen optræder også sammen med Susanne Nyholm Michelsen, som han har haft et musikalsk samarbejde med i mange år. Han er til tider bluesmusiker og sørger for de musikalske tænkepauser. Derudover vil han præsentere Susanne Nyholm Michelsens digte, som han har sat musik til.

 

Susanne Nyholm Michelsen

Susanne Nyholm Michelsen

Susanne Nyholm Michelsen er 39 år og har skrevet digte i mange år. Hun har udgivet ´Et øjeblik´, digte, Attika 2008 ”What else is new?!”, engelske digte/tekster, Charleston SC 2013, og ”Ahhh…”, digte, Attika 2014, der i lektørudtalelsen bliver sammenlignet med Tove Ditlevsen, stORDstrømmen Antologi 2015.
Hun bor i Vordingborg og skriver desuden sangtekster, som René Birger Jensen har sat musik til. Det er digte, som drejer sig om kærlighedens aspekter. Det sensuelle, jordbundne og letflyvende – med finurlige ordsammenstillinger, som prikker til læserens egne associationer og derved bliver meget nærværende. digte og sange fra bl.a. Ahhh….

 

 

Nicholas Ipsen

Nicholas Ipsen

Nicholas Ipsen præsenterer en introduktion til ’Kærlighed i japansk manga og ungdomslitteratur’.
Han har været interesseret i japansk kultur fra en tidlig alder, da en ven tog en manga med i skole. I 2011 tog han til Japan i et år for at lære sproget, og i 2012 startede han på en bachelor i Japanstudier ved Københavns Universitet. I den forbindelse fik han mulighed for at studere ved et japansk universitet i 2014. Han har siden 2009 arbejdet som frivillig i foreningen J-Popkai, afholderen af Danmarks største festival for japansk populærkultur, hvilket bl.a. har involveret afholdelsen af foredrag. Han har desuden været formand i foreningen siden 2017.

 

 

 

Mette Sejrbo

Mette Sejrbo

Mette Sejrbo fortæller om sit forfatterskab og inspirationen fra Romeo og Julie og fascinationen af mørkets fyrste som den farlige forfører. Mette Sejrbo er forfatter og foredragsholder. Hun debuterede i 2015 med den mytologiske fantasy-triologi Ulfhedin-sagaen.
Selvom bøgerne foregår i den fantastiske genre, er temaer som kærlighed, sex og relationer en væsentlig del af handlingen. Fantasy er ikke længere kun drager og orger, men har nu i højere grad socialrealistiske problemstillinger og altopslugende kærlighed som omdrejningspunktet, bare i en overnaturlig kulisse.
Mette Sejrbo har en fortid med sindslidelse. Det at skrive har båret hende ud af sygdommen, og i sine foredrag fortæller hun om rejsen, om at hente inspiration i de forbudte tanker og om hvilke forfatter-værktøjer, der styrker et sårbart sind.

 

 

Signe Fahl

Signe Fahl

Signe Fahl er en historienørd og fantasyelsker, der har fundet ud af at kombinere de to ting i serien Tågespind, hvoraf foreløbig nr.1, Ellekongen er udgivet. Det er en blanding af folkesagn, realistiske historiske beskrivelser og en paranormal kærlighedshistorie. 2’eren udkommer her i 2018. Desuden har hun udgivet en kortroman, Hels Rejse, hvor vi er tilbage i brydningstiden mellem asetro og kristendom.

 

 

 

 

Amdi Silvestri

Amdi Silvestri

Amdi er skønlitterær forfatter, og en meget aktiv af slagsen. Han er formand for den skønlitterære gruppe i Dansk Forfatterforening, og han har i de sidste ti år medvirket i over 50 antologier og fået udgivet 11 selvstændige værker. Hans forfatterskab strækker sig over alle genrer såsom horror, erotik, science fiction og realistisk litteratur, og han kaster sig med stor ildhu over andre formater som f.eks. sms-noveller, billedromaner og Instagram-litteratur. Han har modtaget priser for en lille håndfuld noveller, og hvis man kan sige, at der en rød tråd i hans forfatterskab, er det en utæmmelig trang til at vride sproget og eksperimentere med nye former. Det gør sig også gældende i hans roman Scener fra et parforhold, som han vil fortælle om her på Kær-Litt.

 

 

 

Kasper Ralsted

Kasper Ralsted Jensen

Kasper Ralsted Jensen (f. 1989) debuterede som forfatter med digtsamlingen FEBERDRENG, der udkom 16. juni 2017. Han er født og opvokset omkring Sorø i Vestsjælland, men siden 2009 bosat i København. I 2015 blev han cand. mag. i filosofi fra Københavns Universitet.

 

 

Christian Steffensen

Christian Steffensen

Christian Steffensen er skuespiller, sanger og iscenesætter med stort repertoire, bl.a. på Litteratouren i København samt en lang række skuespil og fortællinger om bl.a. HC Andersen og mange andre.
På Kær-Litt vil han præsentere nogle sange samt oplæsning af et udvalg af kærlighedsbrevene mellem komponisten Carl Nielsen og billedhuggeren Anne-Marie Carl Nielsen. Carl Nielsen opholdt sig meget på Fuglsang i perioder.

 

 

 

 

Anna-Marie Helfer

Anna-Marie Helfer

Anna-Marie Helfer er forfatter og historiefortæller. Hun udgav sin første letlæste bog i 1991. Siden da er det blevet til 60 små bøger for nye læsere. Et par bøger for voksne har hun også udgivet. Har desuden, i ca. 30 år efterhånden, arbejdet med mundtlig litteratur: fortalt for store og små: eventyr og litteratur og egne historier.
Anna-Marie Helfer elsker ord, der ‘ligger godt i munden’ – både når de skal indgå i en mundtlig fortælling, og når de skal på print.

 

 

Dorte Roholte

Dorte Roholte

Dorte Roholte har arbejdet som fuldtidsforfatter i 29 år og har i den tid udgivet 74 bøger, heraf de 70 for børn og unge. Nummer 75, Mørke Møder, udkommer dagen før Kær-Litt og er første bind af en paranormal trilogi med romantik, mystik og spænding. Ved siden af bøgerne har hun også skrevet tusindvis af noveller og romaner til de danske ugeblade. For det meste handler de om kærlighed i den ene eller anden forstand, og hendes hjerte banker stadig for genren.
På Fuglsang fortæller  Dorte Roholte om: Skal der kanel i frikadeller?
Noget om kærlighed i ugebladene – er det sandt, at jeg bare trykker på en knap på min computer, hvorefter den spytter en kærlighedsnovelle ud? Skal man altid give læserne, hvad de forventer? Og må det aldrig ende dårligt?

 

 

Peter Abrahamsen

Peter Abrahamsen

Peter Abrahamsen (f. 1941) er musiker, sangskriver, komponist og forfatter.
Han debuterede allerede som 16-årig som Danmarks svar på skifflekongen Lonnie Donegan og har siden både spillet og sunget i folk-, vise, country og rocksammenhæng.
Han er blevet kaldt grundlæggeren af halvfjerdserne og firsernes ”litterære bølge”, hvor danske musikere blev parret med danske digtere, og har selv skrevet tre bøger og en digtsamling.
I de senere år har Peter mest arbejdet med at genfortolke nogle af de store nordiske digtere som Dan Andersson, Evert Taube, Sigfred Pedersen, Jeppe Aakjær, Kaj Munk og Emil Aarestrup.

 

Katinka Bjerregaard

Katinka Bjerregaard

Et hus i en krop – Digte af Katinka

Mon ikke mange danskere er stødt på bandet KATINKA.
Med deres sjælesøgende sange vandt bandet på kort tid i 2017 såvel KarriereKanonen som en Steppeulv i kategorien Årets håb.
Bandets frontkvinde og sangskriver, Katinka Bjerregaard, har gjort endnu en drøm til virkelighed og udgivet digtsamlingen Et hus af krop. Ordene er en blanding af gammelt og nyt og indeholder nogle af Katinkas smukke sangtekster, men også helt nye og ulæste digte.
Digtene er fyldt med alle de følelser en menneskekrop kan rumme. Både glødende vrede, blødende sorg, bundløs kærlighed og våd liderlighed.
Katinka interviewes af forfatter Mads Heinesen fra forlaget Vild Maskine.

 

Koncert med Katinka

 Udover at opleve Katinka fortælle om sin digtsamling, kan du også opleve en intimkoncert, hvor hun sammen med en guitarist synger nogle af sine indfølte sange. Katinka spiller ukulele.

 

Line Lybecker

Line Lybecker


Line Lybecker (f. 1987) debuterede i 2016 med den realistiske ungdomsroman Mere end veninder om lesbiske Anja, og i 2017 kom Historien om en dreng om Thobias der finder ud af at han er forelsket i en anden fyr. Efter sin debut har Line blandet sig i debatten om køn og seksualitet og argumenteret for at vi bør se på det enkelte menneske i stedet for at tage udgangspunkt køn eller seksuel orientering.
Ved siden af forfatterskabet arbejder Line på forlaget Ulven og Uglen der udgiver fantasy for voksne, og som hun i 2014 var med til at starte.
Magiske bad boys
Forfatter og forlægger Line Lybecker holder foredrag om monsterets rolle i paranormal romance-genren og forsøger at kaste lys over hvorfor bl.a. vampyrer og varulve er så pokkers sexede.

Kærlighed mellem samme køn
Line Lybecker har skrevet ungdomsromanerne Mere end veninder og Historien om en dreng om henholdsvis en lesbisk pige og en biseksuel dreng. På KærLitt interviewes hun af sin redaktør, Amdi Silvestri.

 

Marie Louise Tüxen

 

Marie Louise Tüxen

Marie Louise Tüxen debuterede i 2017 som skønlitterær forfatter med Jeg ser mig selv som rytmisk, der igennem 13 skarpe og humoristiske kapitler fortæller om en kvindes forsøg på at komme sig over en skilsmisse og finde sig selv. I forbindelse med udgivelsen optrådte hun blandt andet i Go’aften Danmark, og på Bogforum interviewes hun af Hella Joof på Bellascenen kl. 11 om lørdagen.
Marie Louise Tüxen har tidligere arbejdet som radiovært på Radio24syv (Bikinilinjen og natradio), men arbejder til daglig som forfatter for WulffMorgenthaler. Hun er udgivet i tidsskrifterne Hvedekorn og Slagtryk.

 

Lucy Ludvigsen

Lucy Ludvigsen

Lucy Ludvigsen, f. 1946, er uddannet familieterapeut og kunstterapeut MPF. Hun har i 28 år arbejdet som terapeut.
I 2011 udgav hun romanen ”På den forkerte side” – om det lesbiske undergrundsmiljø i 1960-erne før kvindebevægelsen og ungdomsoprøret.
I 2017 udgav hun romanen ”Hun var en anden” – om kunstterapi, spiseforstyrrelse og om at vokse op hos en psykisk syg forælder og senere at møde sin bror og hans bøsseverden.
For tiden skriver Lucy Ludvigsen på en roman om to 70-åriges kvinders rejse og udvikling gennem kvindebevægelsen og lesbisk bevægelse frem til i dag.
Lucy Ludvigsen vandt i 2011 novellekonkurrencen på Nehms Forlag med ”Sæbevandet”, nu i antologien ”Buketten”.
Lucy Ludvigsen er engageret i homo- og transseksuelles forhold og deltager i Prider rundt om i Europa. Hun holder foredrag og diskussioner om kærlighed og modstand, trods folks fordomme i dagens i Danmark. Hun vil på Fuglsang bl.a. komme ind på, hvordan det har været at skrive om emnet, og hvorfor bøsser ikke ligefrem hænger på træerne i visse dele af Danmark.

Birgithe Kosovic

Birgithe Kosovic

Birgithe Kosovic (f. 1972) fik sit gennembrud med romanen ’Det dobbelte land’, som vandt Weekendavisens Litteraturpris 2010, DR’s Romanpris 2011 og Danske Banks Litteraturpris 2011. Hun modtog i 2012 Statens Kunstfonds tre-årige arbejdslegat.

 

Ensemble Storstrøm

Ensemble Storstrøm

Mød Ensemble Storstrøm til koncert i KUMUS lørdag d. 5.5. kl. 11.
Her kan du læse alt om ensemblet http://www.ensemblet.dk/

SaveSave