Her kan du læse om nogle af de forfattere og musikere, du kan møde på Kær-Litt

Maria Helleberg

Maria Helleberg

Maria Helleberg kaldes også den historiske romans dronning og hun har da også en imponerende udgivelsesliste på mere end 80 titler. Maria Helleberg debuterede som forfatter med den historiske roman “Seersken” i 1986 og har siden udgivet over 80 bøger, bl.a. samtidsromaner, biografier, rejsebøger, børne- og ungdomsbøger. Hun har siden debuten vundet både kritikernes anerkendelse og et stort publikum for sine indlevende fortællinger om nogle af danmarkshistoriens mest utrolige skæbner, fantastiske kærlighedshistorier og dramatiske begivenheder.

Vigga Bro

Vigga Bro

Vigga Bro kan både kalde sig historiefortæller, skuespillerinde og instruktør, og hun er kendt for at sige:

Det er lagringen det kommer an på. Det er med historier – som med vin – som med mennesker: Har man lagret godt er det ok at blive gammel.

Glæd dig til at høre, hvilke historier Viggo har lagret godt for dig om kærlighed.

 

Anna Grue 

Anna Grue

Anna Grue slog sit navn fast som forfatter til detektivserien med Dan Sommerdahl, men har de seneste år begejstret læsere og anmeldere med “De voksnes rækker” og “Italiensvej”. Glæd dig til at møde forfatteren, der finder sin inspiration i hverdagen.

Jeg er slem til at lytte til andres samtaler og kan ligefrem finde på at tage noter, hvis folk står og siger noget helt hårrejsende eller bare har en god formulering.

Hvem ved, måske overhører Anna Grue dig sige noget på festivalen, som hun kan bruge i sin næste bog!

 

Jacob Skyggebjerg

Jacob Skyggebjerg

Jacob Skyggebjerg debuterede i 2013 med den autofiktive “Vor tids helt” med et billede af forfatteren selv på bogens forside. Siden er han også udkommet med “Hvad mener du med vi” og “Jalousi”.

Jacob kan også opleves som undergrundsrapper under pseudonymet Skygg.

 

Dorte Holm

Dorte Holm

Dorte Holms første to romaner er baseret på den frustration hun oplevede som nyuddannet og nybagt mor. Dortes bøger er ikke selvbiografiske, men hun trækker på de erfaringer hun har draget i eget liv.

En årrække skrev Dorte Holm om prinsesser og feer for Disney under Forlaget Egmont, hvor hun forvandlede filmmanuskripter til levende billedbøger.

 

Kristina Nya Glaffey

Kristina Nya Glaffey

Kristina Nya Glaffey er bl.a. kendt for bogen “Mor og Busser skal skilles”. Kristina skriver om livet som det ser ud for lesbiske, der gerne vil have en familie til at fungere. Kristina skriver om krakeleret familieliv gennem et barns øjne, homoseksualitet og meget andet.

 

 

 

 

Nicole Boyle Rødtnes

Nicole Boyle Rødtnes og Bjarke Schjødt Larsen

Bjarke Schødt Larsen

Børne-og ungdoms-forfatterne Nicole Boyle Rødtnes og Bjarke Schjødt Larsen skriver børne-og ungdoms-bøger. Nicole er mest kendt for sine fantasybøger og Bjarke for sine gys og superhelte. På Kær-Litt vil de samtale om kærlighed og sygdom.

 

Sofia Fritzson

Sofia Fritzson

Svenske Sofia Fritzson har skrevet den skønne kærlighedsroman: Når drømmen bliver til virkelighed. Det er en bog med romantik, drømme og kærlighed, og den er første del i serien: Søstrene og kærligheden. Anden del udkom på svensk i september 2017.

Derudover har hun skrevet noveller og en romantisk fantasy-serie, der dog (endnu) ikke er oversat til dansk.

Sofia Fritzson bor i Örby i Sverige og har vundet forskellige skrivekonkurrencer. Glæd dig til at møde en af nordens nye navne indenfor romantik og kærlighed.

 

Karin Heurlin Lange

Karin Heurlin Lange

Karin Heurlin Lange er journalist på ugebladet Ude og Hjemme, hvor hun primært fortæller almindelige menneskers historier. Hun er også kendt for sine tidligere klummer – og har udgivet en række bøger; både selv og som skribent-og medforfatter for andre, der gerne vil fortælle om deres liv. Kærligheden vil også være et omdrejningspunktet, når Karin går på scenen til Kær-Litt-festivalen.

 

Anne-Grethe Bjarup Riis

Anne-Grethe Bjarup Riis

Anne-Grethe Bjarup Riis har bl.a. skrevet romanerne om den småneurotiske tandlæge Helene Sandholm, hvor den første er ”Send mere sex” fra 2009. Bøgerne er skrevet i et humoristisk bog for den moderne kvinde. Herudover kender vi hende som skuespiller og instruktør fra både film-og teaterverdenen.

 

Jørgen Munck Rasmussen

Jørgen Munck Rasmussen

Jørgen er forfatter og lærer. Han er født i 1949, har kone, tre børn og bor på Møn. Jørgen Munck Rasmussen har sideløbende med lærerjobbet skrevet bøger og skuespil. En del af bøgerne er historiske. Især det antikke Rom og middelalderen har hans interesse. Jørgen har desuden skrevet mange debatindlæg, læserbreve og kronikker. Blandt kronikkerne kan nævnes „Børn er livets mening“ – „Den lille terrorist“ og „Der var så dejligt ude på landet.“

 

Anne-Marie Vedsø Olesen

Anne-Marie Vedsø Olesen

Anne-Marie er skønlitterær forfatter og uddannet læge fra Københavns Universitet. Hun debuterede med den prisbelønnede middelalderroman Salernos sol i 2000 og har siden udgivet en række bøger med stærke, kvindelige hovedpersoner. Derudover har Anne-Marie Vedsø Olesen også skrevet Gudestorm-trilogien om den egyptiske kaosgud Seth, der består af romanerne “Djævlens kvint”, “Tredje Ikaros” og “Gudernes tusmørke”. Hendes forfatterskab strækker sig over flere genrer såsom historiske romaner, fantasy, spænding og gotik. Vedsø Olesen har en tydelig passion for musik, teater og opera, der ofte spiller figurerer i hendes fortællinger. Anne-Marie vil fortælle om sin seneste roman, Lucie.

 

Christian Graugaard

Christian Graugaard

Christian Graugaard er læge, forfatter og professor i sexologi. Han var 2003-13 formand for Sex & Samfund og arbejdede herigennem for en bedre og bredere seksualundervisning i og uden for folkeskolen.
Videnskabeligt har Graugaard især beskæftiget sig med kroppens, kønnets og seksualitetens kultur- og videnskabshistorie. Han blev i 2012 udnævnt til professor i almen sexologi ved det nyoprettede Sexologisk Forskningscenter, Aalborg Universitet. Han er i denne forbindelse ansvarlig for universitetets toårige masteruddannelse i sexologi, den første universitetsbaserede sexologiuddannelse i Danmark nogensinde.
Christian Graugaard blev nomineret til prisen som “Årets Hetero” i forbindelse med Landsforeningen for Bøsser og Lesbiskes homopriser i 2006. Samme år blev han udnævnt til ansvarshavende redaktør for Bibliotek for Læger, verdens ældste, endnu eksisterende medicinske tidsskrift. Han har siden 1996 været litteraturanmelder, kolumnist og kulturskribent på dagbladet Politiken.
Han er forfatter og medforfatter til en lang række udgivelser med kroppen, kønnet, kærligheden og seksualitet i centrum. Seneste udgivelse ”I skønneste uorden” (2017). Digtsamlingen ”Rejsende i hjemve” udkommer 4. maj 2018.

 

Anne Marie Pahuus

Anne Marie Pahuus

Forfatteren, Anne Marie Pahuus, som er filosof og prodekan ved Aarhus Universitet, har i løbet af sin forskerkarriere  prioriteret undervisning og formidling af filosofien højt. Hun kan derfor mødes som foredragsholder på Folkeuniversitetet eller i interviews i dagspressen, og hendes bidrag til bogserien Tænkepauser (Kærlighed) har solgt i seriens største oplag. I anledning af Reformationsjubilæet har Aarhus Universitetsforlag udgivet bogen 95 nye teser, hvor Anne Marie Pahuus er medredaktør og forfatter i samarbejde med sognepræst i Aarhus Domkirke Henrik Grøndal Lund, og hvor i alt 30 forskere og politikere præsenterer teser til fremtiden om alt fra Europa og klima til kunst og Gud.

 

Vitha Weitemeyer

Vitha Weitemeyer

Vitha har studeret astronomi, filosofi og psykologi, er autoriseret psykolog og har arbejdet professionelt med kærlighedsafhængighed siden 2003. Weitemeyer er optaget af at belyse de dynamikker, der gør sig gældende i tvangsmæssige relationer. Hendes psykoterapeutiske metode bygger blandt andet på Imago-relationsteori, og hun har gennemført flere hundrede terapiforløb med klienter, der igen og igen oplever, at passionerede parforhold udvikler sig til rene mareridt af gensidigt nedbrydende adfærd. I bogen “Forelsket i en drøm – når kærlighed bliver til besættelse”, som udkom i 2015, fortæller hun lidt af sin egen historie om at være besat af et problemfyldt og farligt kærlighedsforhold

Laura Ringo

Laura Ringo

Laura Ringo er født i 1990 og debuterede som forfatter i 2017 med ungdomsromanen Cremasterrefleksen om den unge Karla, der flytter hjemmefra for at læse til journalist. Romanen blev omtalt som ”En litterær orgasme” af Dagbladenes Bureau og blev godt modtaget af anmelderne. Ringo er vokset op på et nedlagt landbrug på Falster og blev student fra Nykøbing Katedralskole i 2010. Siden har hun læst dansk på Københavns Universitet og litteraturhistorie på Aarhus Universitet og har gået på skrivelinjen på Testrup Højskole. Hun skriver sine bøger i sengen, selvom hun har et skrivebord, og hun bor på 4. sal på Amager. Ringo er optaget af det sjove og det skæve i litteraturen, og derfor skriver hun tit om karakterer, der ryger hash.

 

Susan Ørum

Susan Ørum

Susan Ørum er historiefortæller, foredrags & workshopholder. Hun arbejder med konceptet ”En Anden Historie”. Susan Ørum tilhører genremæssigt rækken af moderne historiefortællere, der fortæller autentiske og personlige historier. Susan har forvandlet sit eget turbulente liv – fra plørehul til solstrålehistorie – og det fortæller hun råt for usødet om, så publikum både griner og græder eller bliver helt stille over alle Sussefigurens skæve forsøg på at navigere i tilværelsen. Det gælder ikke mindst ”det der med kærligheden”. Susan Ørum har fortalt sine historier på både små og store scener som f.eks.: Bestteller, Story In fortællefestival, Lystløgner, Cafe Retro, Operaen Christiania, Nørrebro teater, Teater Play, Huset Kbh. og Nørre Vosborg fortællefestival. Susan er født i 1965 og uddannet cand.comm. fra Roskilde universitet.

 

Anne Thorogood

Anne Thorogood

Anne Thorogood har i mange år leveret romaner og noveller til danske ugeblade. Hun elsker at skrive om det romantiske og ofte udfordrende møde mellem to mennesker, der forelsker sig i hinanden. I januar 2018 debuterede hun med kærlighedsromanen ”Hvis jeg falder” – en romantisk Originals føljeton, som er udkommet som e-bog og lydbog på streamingtjenesterne Mofibo og Storytel. Hun arbejder desuden som kirketjener i  Kolding og har i en årrække boet i England og New Zealand sammen med sin mand, der er englænder. Sammen har de tre børn.

 

Sandra Schwartz

Sandra Schwartz’ skriveworkshop

Tænder du på kærlighed og elsker du at skrive? Så mød op til Kær-Litts tre-timers skriveworkshop med kærligheden i centrum. Sammen med Sandra Schwartz skal du undersøge kærlighedens mange udtryk. Den kan være romantisk, platonisk, erotisk og narcissistisk, og den kan være smuk, grim, ny, gammel, tabt eller vundet. Kort sagt, vi skal skrive fra hjertet til hjertet, så kom og vær med!

SaveSave

SaveSave

SaveSave